sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ranskalaista kanaa espanjalaisittain


Periaatteessa olisin halunnut tehdä umpiranskalaista kukkoa viinissä coq au vin, mutta kun perheen toisella aikuisella on ruokavamma pekonia ja toisella herkkusieniä kohtaan niin oli parempi tehdä jotain muuta. Ranskalainen luomukana päätyi lopulta espanjalaishenkiseen pataan, jossa pekoni korvaantui chorizolla ja herkkusienet paprikoilla.

Kokonaisen kanan ostossa on hyvänä puolena, että rippeistä saa helposti keitettyä lientä. Varmasti ilman lisäaineita ja aromeja.


kokonainen kana kahdeksaan palaan leikattuna
suolaa ja mustapippuria
vehnäjauhoja

oliiviöljyä
chorizo-makkara

pari valkosipulinkynttä
pari punasipulia
punainen ja keltainen paprika
3 dl punaviiniä
oksa tuoretta rosmariinia

nippu silolehtipersiljaa
kourallinen kalamata-oliiveja
sitruuna

Mausta kanat suolalla ja pippurilla ja leivitä vehnäjauholla. Paista kanoja paistinpannulla oliiviöljyssä kunnes pinta saa väriä. Siirrä kanat pataan.

Pilko chorizo kuutioiksi ja paista samalla pannulla pari minuuttia. Lisää joukkoon pilkotut sipulit, valkosipulit ja paprikat. Paista kasviksia hetki kovalla lämmöllä ja kaada päälle viini.

Kumoa kasvikset ja viini pataan kanojen joukkoon. Lisää mukaan yrtit. Hauduta pienellä liekillä puolisen tuntia, kunnes kanat ovat kypsiä.

Sekoita oliivit joukkoon ja hauduta vielä hetki. Raasta päälle sitruunankuorta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti