lauantai 10. syyskuuta 2011

Omenapiirakka appelsiinimarmeladilla


Omenapuut ovat tehneet tänäkin kesänä kiitettävästi satoa. Omenoista on lähinnä tullut tehtyä omenapiirakoita, joista tässä yksi. Täyte happamine omenoineen ja marmeladeineen oli enemmän aikuisten kuin lasten makuun. "Ei liian makea"!

Pohjan ohje on perinteinen pullatainikaohje, jonka reseptin kopsasin täältä.

0,5 l maitoa2 pussia kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
200 g margariinia (eli voita)
noin 1 kg jauhoja

1 rkl voita
1 kg happamia omenoita (rautatieomena)
2 rkl appelsiinimarmeladia
1 rkl muscovado-sokeria



Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Riko kananmunat maidon joukkoon.

Lisää hiiva, sokeri, suola, ja kardemumma sekä alusta mukaan hieman jauhoja.

Anna seistä noin 15 min ennen kuin lisäät loput jauhot. Vaivaa sula rasva taikinaan.


Anna kohota noin 30 min ajan.

Pilko omenat lohkoiksi ja paista voissa pannulla. Lisää marmeladi ja sokeri ja paista vielä hetki.

Muotoile taikina irtopohjavuokaan ja kaada omenapaistos päälle. Voitele taikinan pinta munalla.

Paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

2 kommenttia:

  1. Ihanan herkullisen näköinen omppupiirakka:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nyt on omenoita käytettävä, kun kerran saa.

    VastaaPoista