sunnuntai 5. elokuuta 2012

Salaatti sekalaisista pavuista


Viimein kasvimaalta ja kasvihuoneesta on alkanut tulla kunnolla ruokaa pöytään. Kurkkuja ja kesäkurpitsoja kypsyy nyt sitä tahtia kuin saa syödyksi. Osa sipuleista nostettiin jo kuivumaan.

Ensimmäiset omat pavut söimme tänään iltapalaksi. Löysin kasvihuoneesta vihreitä, keltaisia ja violetteja papuja. Lajikkeista minulla ei ole mitään käsitystä, koska vaimoni on huolehtinut istutuksen. Harmi kyllä, violettien papujn väri ei keitettäessä säilynyt, vaan palot muuttuivat tummanvihreiksi, mutta maku oli tosi herkullinen: makea, kukkaisa ja hernemäinen.


pari kourallista tuoreita papuja (noin 200 g)
pieni kourallinen oliiveja
1 tl kapriksia
pari vartta silolehtipersiltaa
pari vartta ruohosipulia
1 rkl oliiviöljyä

66 g fetaa (eli noin kolmannes siitä palasta)

Yhdistä kulhossa oliivit, kaprikset, silputtu ruohosipuli ja persilja sekä oliivioljy.

Leikkaa pavuista tyvet. Keitä papuja noin kahdeksan minuuttia. Kaada vesi pois ja anna kuivahtaa hetki. Leikkaa pavut kahtia ja sekoita muiden ainesten joukkoon.

Murra feta tarjoiluastian pohjalle ja kokoa salaatti päälle.

3 kommenttia:

  1. Jos pakastaa vuoletin pavun ryöpättyny, niin väri palautuu. En tosin kyllä muista, että miten se toimii sulatettuna, sen verran on aikaa edellisestä papujen pakastamisesta.

    Meillä on kans pieni, hetkellinen kurkun ja kesäkurpitsan ylituotanto meneillään...

    VastaaPoista
  2. Huippua kun kasvimaalle voi mennä tyyliin "mitäs me tänään syötäisiin".

    Pavut meillä vasta kiipee, ensi keväänä täytyy esikasvattaa nekin. ...keleen poroalue;)

    VastaaPoista
  3. Tusla: Nuo violetit pavut on kyllä hauskoja, koska harvoin ruoka-aineet on tuon värisiä. Mun pavuista ei taida tänä vuonna vaan riittää pakkaseen.

    Hannele: Tuo on kyllä ihan parasta! Harmittavan vähän aikaa se vaan kestää täällä etelässäkin.

    VastaaPoista