Nautin viikolla Moko Markeissa lounaaksi superhyvän tomaatti-kasvispastan, jota syödessä tuli mieleen, että voihan talvellakin syödä kevyesti. Että ei aina tarvitse tehdä lihapatoja, vaikka ne hyviä ovatkin.
Tuosta intoutuneena tuli kotona tehtyä ihan erilainen, mutta myös hyvin onnistunut ruoka. Vähän mauttomat talvitomaatit heräsi ihan erilailla henkiin pannulla öljyssä paistettuna. Mukaan olisi voinut pistää myös timjamia tai vähän rosmariinia. Stokkalta löysin "artisokanlehtipastaa", jossa oli raaka-aineena myös artisokkaa. Enpä voi väittää artisokan siinä juuri maistuneen, mutta siitä huolimatta kiva pasta. Hyvä rakenne ja suuhun sopiva muoto.
nippu basilikaa
nippu silolehtipersiljaa
50 g pinjansiemeniä
1 sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
2 rkl sitruunamehua
0,5-1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
250 g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
250 g pastaa
1 tl suolaa
250 g pastaa
parmesaania
Revi basilika ja persilja huhmareeseen ja murskaa pinjansiementen kanssa hienoksi. Lisää raastettu sitruunan kuori ja mehu. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja pieneksi pilkottu valkosipuli ja duunaa pestoksi. Mausta lopuksi suolalla.
Pese tomaatit ja leikkaa kahtia. Kuumenna pannulla öljy ja lisää kuumaan öljyyn suola ja sokeri. Aseta tomaatit öljyyn leikkauspinta alaspäin ja anna paistua kovalla lämmöllä 5-7 minuuttia kunnes tomaatit saavat väriä.
Yhdistä kulhossa pasta, kastike ja tomaatit liemineen ja vuole päälle parmesaania.
Aah, pasta makuuni! Valkosipuli, check. Kirsikkatomaatti, check. Persilja, check. Noilla kolmella saa aina hyvää aikaiseksi :)
VastaaPoistaJa totta tosiaan, kirsikka- ja miniluumutomaatteja voi syödä talvisinkin noin kun pannulla vähän herättelee niiden makuja. Kiitos tästä muistutuksesta!
Minullekin maistuisi tuo:) Ja tuo tomaattikuva on niin nätti!
VastaaPoistaHerkullisen näköistä - ja meilläkin syödään tomaatteja tähän vuodenaikaan pääasiassa joko uunissa tai pannulla kuumennettuna ja yrteillä ja öljyllä höystettynä. Nousevat ihan eri sfääreihin :-)
VastaaPoistaTätä syödään meillä ensi viikolla. Juuri sopivasti kaapista löytyy vähän nahistuneita kirsikkatomaattejakin.
VastaaPoistaHerättelen tomaatteja usein paahtamalla niitä uunissa ja niistä tulee oikein talveen sopivia.
Juu tomaatit maistuu tähän aikaan vuodesta ihan omenalta tai sitten ei edes siltä. Paahtaminen tai paistaminen tekee vähän saman kuin leivänpaahdin tekee kuivahtaneelle leivälle eli herättää henkiin.
VastaaPoistaTosi herkullisen kuuloinen pasta! Ja tosiaan, kun muistaisi, ettei talvella ole mikään pakko turruttaa itseään raskaalla ruoalla, vaan kevyempi voisi auttaa jaksaamaan pimeydessä...
VastaaPoistaKiitos! Itsellekin oli vähän ahaa-elämys, että eihän sitä ole pakko haudutettua lihanpataa joka sunnuntai syödä, vaikka talvi onkin.
PoistaHerkullinen pasta ja tähän aikaan tomaatit on kyllä parasta käyttää uunin kautta.
VastaaPoistaEnää reilut puoli vuotta niin saa tuoretta vihannesta!
PoistaJasu, tein tätä eilen. Pyöräytin mukaan myös paahtopaistin jämät, mutta olin muuten täysin uskollinen reseptillesi. Loistopasta, kiilasi heti meidän perheen suosikkien joukkoon. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaMahtava kuulla, että teidänkin perhe tykkäsi tästä!
VastaaPoista