torstai 14. marraskuuta 2013

Neljä sipulia ja yksi juusto


Piti tulla tällainen Nigel Slaterin sipulipiiras, mutta kun matka suunnitellusta poiketen ei kulkenutkaan kunnon juustotiskin ohi, piti taleggion putteessa sorvata ohjetta uusiksi.

Piiraat toimivat hyvin viikonlopun kevytlounaana. Ainoana hetkenä, jolloin vielä marraskuussakin voi syödä kuvata luonnonvalossa.


4 lehtitaikinalevyä
1 muna
3 rkl ranskankermaa
2 keltasipulia
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulin vartta
pieni nippu timjamia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria rouhittuna
75 g gruyeria

Sulata lehtitaikinalevyt. Voitele ne ensin munalla ja sitten ranskankermalla.

Kuori ja lohko kaikki sipulit. Kuullota sipuleita paistinpannulla öljyssä kunnes ne pehmenevät ja muttuvat läpikuultaviksi. Mausta sipulit timjamilla suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi sipuliseos taikinalevyjen päälle. Raasta päälle juusto ja paista 225 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja taikina kypsynyt. 



11 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Eihän tästä voi kun tykätä. Sipuleista puheenollen, ootko kuullu/syöny mustaa valkosipulia?( En tiedä onko yhdyssana) sellastakin on,mutta etsin mistä löytäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä muista kuuleeni mustasta valkosipulista. Googlesta kun tsekkasi, niin se onkin TODELLA musta.

      Poista
  2. Mä olen odottanut törmääväni taleggioon jo pari vuotta näillä kulmilla. Olis yks strömso-resepti plakkarissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lähettää sulle postissa taleggioa ja yhden kaulaliinan. On meinaan vieläkin tallessa ;)

      Poista
  3. Oi, tämä olisi niin minun makuuni! Rakastan sipulien ja juuston yhdistelmää, ja ruyere on vieläpä yksi lempijuustoistani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä maku sulla! Gruyerin kanssa ei kyllä voi mennä pieleen varsinkin jos juustoa pitää sulattaa.

      Poista
  4. Täällä ilmoittautuu yksi sipulinystävä :) Upea resepti, maukkaita piiraita nopeasti ja helposti. Pitää laittaa "korvan taakse" yllätysvieraiden varalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa korvan taakse ja sitten suuhun myös ;)

      Poista
  5. Ai että, mikä piiras! Tuota aion tehdä. Ja syödä. Paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kerro sitten mitä tykkäsit.

      Poista
    2. Tätä tuli nyt tehtyä. Ai että, mikä piiras! Kiitos, että jaoit ohjeen.

      Poista