lauantai 10. tammikuuta 2015

Savulohta ja spelttiä


Mirepoix - varsisellerin, sipulin ja porkkanan muodostama kulinaarinen kolmiyhteys, joka on monen hyvän liemen, kastikkeen ja padan perusta. Spelttihelmistä valmistamani "risoton" pohja syntyi ilman porkkanaa, mutta ajatus on sama: syventää ja leventää makua ja toimia liemikuuntion tavoin eräänlaisena arominvahventeena. 


500 g lohifile
suolaa
1 keltasipuli
1 varsisellerin varsi
1 1/2 dl spelttihelmiä
1/2 granaattiomenan siemenet
salaatinversoja
1 kevätsipuli2 rkl oliiviöljyä
2 tl punaviinietikkaa
mustapippuria 

Mausta lohi reilusti suolalla ja laita savustimeen.

Pilko sipuli ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi ja freesaa kattilassa oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät. Lisää joukkoon speltti, hiven suolaa ja 3 dl (tai keittoohjeen mukaan) vettä ja keitä kypsäksi.

Huuhtele salaatinversot ja pilko keävätsipuli. Yhdistä ne ja granaattiomenan siemenet salaatiksi.

Tee salaatinkastike sekoittamalla öljy, etikka ja mustapippuri ja sekoita salaatin joukkoon. Kokoa lautaselle salaatti, speltti ja lohi.

1 kommentti: