Mirepoix - varsisellerin, sipulin ja porkkanan muodostama kulinaarinen kolmiyhteys, joka on monen hyvän liemen, kastikkeen ja padan perusta. Spelttihelmistä valmistamani "risoton" pohja syntyi ilman porkkanaa, mutta ajatus on sama: syventää ja leventää makua ja toimia liemikuuntion tavoin eräänlaisena arominvahventeena.
500 g lohifile
suolaa
1 keltasipuli
1 varsisellerin varsi
1 1/2 dl spelttihelmiä
1/2 granaattiomenan siemenet
salaatinversoja
salaatinversoja
1 kevätsipuli2 rkl oliiviöljyä
2 tl punaviinietikkaa
mustapippuria
Pilko sipuli ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi ja freesaa kattilassa oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät. Lisää joukkoon speltti, hiven suolaa ja 3 dl (tai keittoohjeen mukaan) vettä ja keitä kypsäksi.
Huuhtele salaatinversot ja pilko keävätsipuli. Yhdistä ne ja granaattiomenan siemenet salaatiksi.
Tee salaatinkastike sekoittamalla öljy, etikka ja mustapippuri ja sekoita salaatin joukkoon. Kokoa lautaselle salaatti, speltti ja lohi.
Ihana annos!
VastaaPoista