perjantai 13. maaliskuuta 2009

Tomaattikastike

Teen ja käytän usein tätä herkullista tomaattikastiketta pastaan, pizzaan ja ihan mihin vain keksin. Tämän kokoisesta satsista otan yleensä yhden annoksen heti käyttöön ja kolme laitan pakkaseen.

6 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
2 pientä purkkia tomaattipyrettä
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 varsisellerin vartta
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Kuullota sipuli- ja varsisellerikuutioita öljyssä erittäin pienellä tulella parikymmentä minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä ja makeita. Lisää valkosipulit ja kuullota vielä hetki.

Lisää tomaatit ja pyree ja hauduta ilman kantta kunnes kastike on sopivan paksuista. Perään suolaa ja pippuria maun mukaan.

Vuodenajasta riippuen olen lisännyt lopussa myös reippaasti tuoretta oreganoa, jota juuri nyt ei ollut saatavilla. Samoin olen toisinaan käyttänyt haudutusvaiheessa punaviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti