sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Osso buco porosta

Porosta ruoanlaiton yhteydessä tulee ensimmäisenä mieleen kylmäsavustetut viipaleet, joilla maustaa kivasti erilaisia keittoja. Toisena mieleen tulee kauppahallien myymälät, jotka myyvät törkykalliita vakuumipakattuja paloja turisteille. Jostain syystä ainakaan itselleni ei ole tullut mieleen niitä ostaa. Ilokseni kuitenkin löysin suuren marketin pakastealtaasta poron potkaa, joka maksoi hitusen enemmän kuin tavallinen jauheliha.

Koiven palat saivat yön yli makua valkosipulista, katajanmarjoista, mustapippurista, timjamista ja rosmariinista. Kuullotin padassa pari porkkanaa ja sipulia sekä porot mausteineen ja lisäsin vähän paseerattua tomaattia ja punaviiniä. Nestettä tuli kaikkiaan vain sen verran että pohja peittyi eikä pohjaan palamisen vaaraa ollut. Haudutin pataa oikein pienellä liekillä kolmisen varttia jonka jälkeen lorautin joukkoon tujauksen kermaa.

Lapin puikuloista tehdyn peruna muusin kanssa kokonaisuus toimi ihan hienona sunnuntairuokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti