sunnuntai 9. elokuuta 2009

Lohta ja sherryä

Tässä taas yksi versio kalaa viinissä -teemasta. Pannun pohjalle jäi nestettä melko paljon ja suurustin sen, mikä oli virhe. Ruoka olisi toiminut paremmin juuri vetisellä liemellä, joka olisi imeytynyt couscousiin.

pari lohimedaljonkia
suolaa
valkosipulinkynsi
pari sipulia
kuivahkoa sherryä
silolehtipersiljaa
sitruunalohkoja tarjoiluun

Murskaa huhmareessa valkosipulinkynsi, suola ja tilkka öljyä tasaiseksi tahnaksi ja levitä se kalojen pintaan. Anna maustua jääkaapissa.

Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, kunnes ne pehmenevät ja alkavat karamellisoitumaan. Kaada pannulle kunnon loraus kuivaa sherryä, anna haihtua hetki ja siirrä syrjään.

Paista kaloja samalla pannulla molemmin puolin ja lisää sipulit liemineen mukaan. Kuumenna hetki, mausta lehtipersiljalla ja tarjoa couscousin ja sitruunan kansssan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti