torstai 3. syyskuuta 2009

Lammastajine

Vaikkei vielä ole talvi ja syksykin vain kalenterin mukaan, tein pitkään haudutettua lihapataa. Vielä tuskin kannattaisi siirtyä näihin ruokiin, koska talvi on taas yllättävän pitkä.

Toinen syy tällä ruoalle oli vaimoni itselleen ostama Kokki-pata, jota piti päästä testaamaan.

lammasta kuutioina
öljyä
pari isoa sipulia
pari, kolme valkosipulinkynttä
jeeraa
korianterinsiemeniä
kuivattu chili
kanelitanko
hunajaa
sahramia kuumaan veteen liotettuna
suolaa ja mustapippuria

kuivattuja aprikooseja
korianteria
persiljaa
sitruunan kuorta

Ruskista lihoja valurautapannulla öljyssä. Jauha kuivat mausteet hienoksi ja viskaa pannulle lihojen joukkoon. Siirrä lampaat pataan ja kuullota sipulit ja valkosipulit samalla pannulla. Siirrä myös ne pataan, huuhtele pannu parilla desillä vettä ja kaada lihojen päälle.

Lisää mukaan kanelitanko, hunaja ja sahrami sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Voit lisätä jo tässä vaiheessa myös osan korianterista ja persiljasta.

Anna hautua erittäin miedolla lämmöllä tunnin verran, kunnes lammas pehmenee. Sekoita loppuvaiheessa mukaan kuivatut aprikoosit ja sitruunan kuori ja anna muhia vielä hetki.

Koko haudutuksen ajan kannattaa seurata, että padassa on riittävästi nestettä. Lautasella couscous imee lientä itseensä kuitenkin kuin sieni.

3 kommenttia:

  1. Tämä täytyy pistää mieleen talven varalle, mikäli näitä meidän lampaita raaskii syödä lainkaan...

    Kokki-pata onkin jo. Kiitos hienosta blogista ja iloa ruuanlaittoon ja päivityksiin!

    Johanna

    VastaaPoista
  2. Oletteko Johanna jo päättäneet mitä lampaille on tapahtumassa? Niistä on varmaan paljon iloa MYÖS elävänä...

    VastaaPoista
  3. Taitaa lampaiden kohtalo riippua siitä, ehditäänkö rakentaa talvilampolaa. Kovasti tekisi mieli pitää ne, kun ovat kovin symppiksiä tyyppejä...

    J.

    VastaaPoista