Maku oli hyvin raikkaan omenainen eikä missään nimessä vetinen. Päinvastoin se maistui enemmän omenalta kuin suurin osa myynnissä olevista siidereistä. Joukossa ei myöskään ollut sivumakuja, eli mikään ulkoinen tekijä ei ollut onneksi pilannut juomaa.
Harmikseni ensimmäiseen satsiin ei yrityksestä huolimatta tullut hiilihappoa yhtä pullollista lukuun ottamatta. Toisen tein stilliksi tarkoituksella. Luultavasti pullotusvaiheessa hiiva ei ollut enää elossa eikä jälkikäymissokeri näin ollen käynyt.
Nyt kun välineitä ja kokemusta jo hiukan on, niin ensi syksynä siideriä täytyy ehdottomasti tehdä lisää. Onneksi edessä on pimeitä kuukausia ja hyvää aikaa opiskella aiheesta lisää.
Suuri kiitos myös kaikille lukijoille tästä vuodesta. Malja ensi vuodelle ja lisää hyviä ruokia!
Mahtava tapa käyttää omenoita! Siis jos joskus noi meidän puut alkaa tuottaa satoa... Kauankohan tuollainen juoma säilyy?
VastaaPoistaEiköhän tuo vuodenpäivät pitäisi säilyä, vaikka kyllä ne on juotu ennen sitä.
VastaaPoistaHienoa kuulla että juoma onnistui!
VastaaPoistaTein samalla reseptillä omani ja sitäkin on nyt vähitellen maisteltu ja lahjaksi anneltu.
Meillä kävi sama juttu, että hiilihappoa ei tullut. Epäilen, että pulloja olisi pitänyt pitää kauemmin lämpimässä, jotta hiiva olisi käynnistynyt uudestaan pullotuksen jälkeen. Mutta kaiken kaikkiaan maku oli (ensimmäiseksi kokeiluksi) hyvä ja kokemus hauska. Väsäsimme pulloihin myös omat etiketit. Teimme muutaman pullon jouluversiona eli mukaan inkivääriä ja kanelia. Ensi syksynä uudestaan...
Hämmästyttävää on, että tähän mennessä juomistani vain yhteen pulloon on tullut hyvät poreet. Muissa ei ole ollut juuri yhtään. Outoa, kun tein kaikki pullot kuitenkin samalla tavalla.
VastaaPoista