Öljysin ja suolasin lohimedaljongit ja paistoin ne parilalla molemmin puolin. Keitin samalla nuudeleita ja tarjosin kalat itse nimeämäni Instant Asian Flavour -kastikkeen kera. Makuyhdistelmä vie mielen todellakin kaukoitään, vaikka siellä tuskin juuri tällaista kastia onkaan tarjolla. Toimii testatusti myös grillatun lihan kanssa.
Mainiota ruoassa on myös, että se maistuu parhaalta hiukan jäähtyneenä. On siis hyvää aikaa räpsiä vähän kuvia ja odotella ihmisiä pöytään.
Instant Asian Flavour
yhden limen mehu
öljyä
soijaa
tuore punainen chili
valkosipulia
inkivääriä
Kastike on helppo muistaa, koska siihen tulee kolmea nestettä ja kolmea kiinteää ainesta - kaikkia suunnilleen yhtä paljon.
Sekoita nesteet pienessä kulhossa. Raasta terävällä, hienojakoisella raastimella joukkoon chili, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita.
teilläkin on kaasuliesi?
VastaaPoistaJuu. Kuusi vuotta sitten kun muutettiin nykyiseen asuntoon niin keittiörempan lähtökohtana oli, että pitää saada kunnon kaasuliesi. Muu suunniteltiin sitten sen ympärille. Ei ole kyllä päivääkään kaduttanut. On se niin kätevä ja nopea.
VastaaPoistaTeilläkin siis on kaasu?
juu on. ihastuttiin moiseen aikanaan ystävämme luona Hollannissa ja viimeinen sysäys oli Venetsiassa olo. punnittiin hetki induktioliettäkin, mutta kaasu voitti fiiliksellään.
VastaaPoistame olemme olleet myös hirmu tyytyväisiä! muutimme viime juhannuksena ja liesi vaihtui heti - myytiin käyttämätön sähköuuni liesineen huuto.net:ssä, joten uudelle kaasuliedelle ja sähköuunille ei tullut paljoa hintaakaan :).
Mä en ollut juuri koskaan kaasua käyttänyt ennen omaa, mutta kaikki mitä siitä oli kuullut oli niin ylistävää.
VastaaPoistaJa kyllähän silläkin oli merkitystä millainen fiilis siitä tulee: vaikuttaa aika proolta ja elävä tuli tuo oman fiiliksen. Tykkään myös siitä palamisen äänestä ja jopa kaasun hajusta kun sitä joskus pääsee ilmaan...