Priimaa pukkasi, vaikka kuinka tavallista yritin! Kerrankin näin päin... Muhennos oli kertakaikkisen loistava, maukas ja halpa. Jännästi löysimme mausta sekä luumua että jouluisia aromeja. Ketsuppi toi ruokaan makeutta, joten annostelussa kannattaa olla varovainen.
oliiviöljyä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
vajaa tl jeeraa
vajaa tl korianterin siemeniä
1 tl chili-kaakao-mausteseosta tai molempia erikseen
laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria
ketsuppia
purkki tomaattimurskaa
purkki kidneypapuja
Leikkaa sipulit erikokoisiksi paloiksi: yksi aivan hienoksi, toinen ohuksi viipaleiksi ja kolmas reiluiksi lohkoiksi. Pilko valkosipulit. Kuullota sipuleita padassa oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Jauha jeera ja korianteri morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa pataan. Hämmennä ja paista vielä hetki.
Lisää loraus ketsuppia, tomaattimurska ja pavut. Anna hautua kannen alla aivan pienellä liekillä tunnista puoleentoista. Nestetilannetta kannattaa tietysti tarkistaa silloin tällöin.
oi, fenkolimakkaraa! maistoin moista yhdellä blogibrunssilla ja se oli Hyvää! mutta että vielä itse tehtynä.
VastaaPoistaFenkolin ja makkaran ystävänä tuo on hyvä yhdistelmä. Mulla oli tuossa sekä ihan pieneksi pilkottua tuoretta fenkolia että kokonaisia fenkolin siemeniä.
VastaaPoistatämä oli oikein hyvöö, vaikka etenimmekin ilman chiliä! kiitos ohjeesta!
VastaaPoistameillä kauniin värinen papumuhennos haarukoitiin leivitetyn naudankielen kera.
Kiva kun ohje toimi! Mulla onkin naudankieli vielä kokeilematta.
VastaaPoista