Ohje on perinteinen espanjalainen tapa valmistaa kanaa. Käsittely toimi hyvin myös kalalle. Jännittävää valmistuksessa on se, miten öljy, valkosipulit ja viini emulsioituvat sileäksi kastikkeeksi. Ja ihan ilman suurustamista!
Paistoin ensin kolme pitkittäin pienittyä valkosipulinkynttä reilussa (3-4 rkl) oliiviöljyssä pannulla. Kun valkosipulit alkoivat ruskistumaan, kaavin ne lusikalla syrjään ja laitoin tilalle suomustetun siikafileen nahkapuoli alaspäin. Maustoin kalan suolalla ja mustapippurilla.
Muutaman minuutin jälkeen käänsin kalan ja lisäsin pannulle pienen kourallisen kuumassa vedessä lionneita rusinoita, sahramia, pari laakerinlehteä, valkosipulit ja puolisen desiä kuivaa sherryä. Koska öljy oli todella kuumaa, viini räiskyi melkoisesti... Isommalta sotkulta ja tulipalolta onneksi vältyin.
Annoin ainesten porista hetken, ja sitten söimme herkun rucola-persilja-granaattiomena-bulgur-salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti