torstai 11. elokuuta 2011

Vähän robustimpi saltimbocca

Saltimbocca on kiistattomasti huima makuyhdistelmä, jossa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Vähän on vaan harmittanut, kun ohjeissa neuvotaan käyttämään yksi salvianlehti per lihapala. Siis miksi vain yksi? Onhan salvia vahvan makuinen, mutta silti...

Klassikko-ohje joutui vähän venymään, kun laitoin vasikan entrecoteen molemmin puolin nipun salviaa, timjamia ja rakuunaa. Päälle käärin schwarzwaldin kinkkua, joka selkeän savuisena sopi mainiosti tähän versioon.

Perinteisesti saltimbocaa kypsennetään pannulla ja haudutetaan viinissä, mutta nämä päätyivät luontevasti grilliin. Kypsän lihan päälle lorautin tilkan balsamicoa ja nautin ulkona hyvällä ruokahalulla.

2 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää hurjan hyvältä! Mäkään en ymmärrä noita yyberhillittyjä yhden salvian ohjeita.

    Merituuli Sipulasta

    VastaaPoista
  2. Sehän on vähän kuin rusinapullataikinaan laittaisi yhden rusinan ;)

    Ja bloggerin kommentointi ei vissiin taas toimi...

    VastaaPoista