maanantai 22. lokakuuta 2012

Mansikkainen luomupiimäjuoma


Tässä ohje Valiolla tekemäämme mansikkapiimäjuomaan. Alkuperäinen ohje yksinkertaisuudessan lähes vaati pientä kehittelyä. Ja vaati myös senkin takia, että se maistui aika tylsästi mansikkapirtelöltä. Käytössä ollut mansikkasose oli sokeroitua, joten lisämakeutusta ei tarvittu. Päinvastoin juoma kaipasi hapokkuutta, jota saatiin sitruunamehusta. Sasun ammattilaisniksinä happo kannattaa lisätä viimeisenä, jottei se leikkaa piimää.

Hyvää lisäpöhinää saatiin basilikasta ja tuoreista mansikoista. Yllättäen juoma maistuikin ihan oikealle mansikalle! Kävimme pienen kädenväännön siitä kannattaako herkku siivilöidä. Itse oli sen kannalla, mutta kahden tukkeutuneen siivilän jälkeen olin valmis antamaan periksi. Johanna, olit ihan oikeassa: mansikansiemenissä ja basilikasilpussahan se kaikki hyvä maku on. Aivan turhaa siivilöidä!


Alkuperäinen ohje yhdelle
1,5 dl luomupiimää
n. 0,5 dl mansikkasosetta
n. 0,5 rkl sokeria tai juoksevaa hunajaa

Fiilattu versio vähän useammalle1,5 l luomupiimää
5 dl mansikkasosetta (sokeroitua) 
puolikkaan basilikanipun lehdet
2 dl tuoreita mansikoita
pari rkl sitruunamehua


Sekoita blenderissä piimä, mansikkasose, basilikat ja tuoreet mansikat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai  sitrunamehua.

2 kommenttia: