Erityisiltapalaa erityispäivän iltana, jollainen sattui itselleni edellisen kerran kahdeksan ja puoli vuotta sitten!
Tähän melkein itsestään syntyvään jälkkäriin upposivat hedelmäkorin luumut ja vielä vähän raa'at nektariinit (ei kai ne kokonaan edes kypsy ennen pilaantumistaan). Kaapista mukaan vähän makeutusta ja nestettä; ruokosokeri ja hedelmämehukin olisivat käyneet hyvin, jos viiniää ei olisi sattunut löytymään. Sämpylöiden jälkeen vuoka uuniin muhimaan siksi aikaa, kun kaksi taaperoa saa varsinaisen iltapalan syötyä. Eli melkein puoleksi tunniksi.
Suussa maistuu hienosti vastakohdat: pehmeät ja kuumat hedelmät, kovat mantelit ja kylmä jäätelö. Raatimme suosittelee varauksetta.
6 tuoretta luumua
2 nektariinia
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl marsalaa
pieni kourallinen kuorittuja manteleita
vaniljajäätelöä
Pese ja lohko luumut ja nektariinit. Laita hedelmät vuokaan ja kaada päälle hunaja ja marsala. Paista 225 asteisessa uunissa, mielellään grillivastuksen alla, noin 20-25 minuuttia.
Murskaa mantelit huhmareessa ja paahda niitä kuivalla pannulla kunnes saavat väriä. Ripottele mantelit kypsän paistoksen päälle ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Onnittelut! Erityispäivät on hienoja :-)
VastaaPoistaJätit ennakkoäänestämättä kunnallisvaaleissa? Hyvä iltapala siihen! :-)
VastaaPoistaKiitos teille! Vielä on kuntavaaliehdokas hakusessa. Muuten alkaa asiat olemaan mallillaan...
VastaaPoistaOnneaonneaonneaonneaonneaonneaonneaonneaonnea!
VastaaPoistaOnnea vielä tätäkin kautta, palkintopostausta odotellen! ;D
VastaaPoistaIloinen tervehdys! Lämpimät onnittelut tunnustuksesta Blog Awardsissa=)
VastaaPoista-Hellapoliisi Kati
Viimeinkin sukua julkkikselle! Onnittelut, lanko!
VastaaPoistaOnnittelut hienosta saavutuksesta Blog Awardseissa:)
VastaaPoistaSe postaa, kun se tulee talvirenkaita vaihtamasta! :-D
VastaaPoista