Samaan tahtiin, kun valo lisääntyy, alkaa mieli kääntyä taas raskaista lihapadoista hiukan kevyempiin ruokiin. Väliaskeleena salaattikautta kohti toimi viikonloppuna järjettömän hyvä haukimureke tillikermakastikkeella, jonka kanssa söimme puikulamuusia ja juurisellerisipsejä.
Haukimurekkeesta löytyy monia monimutkaisempiakin ohjeita, joissa massaa jäähdytetään useassa vaiheessa ja valkuaiset vaahdotetaan tms. Ajan puutteessa mutkat menivät suorina ja mureke yksinkertaisena. Annoksella pääsin kuitenkin perheäänestyksessä pisteillä 3-0 jatkoon.
En tiedä, milloin viinipäiväntasaus on tänä keväänä, mutta meillä se oli tämän ruoan kanssa aika lähellä: Pinot Blanc Klevner Réserve 2012 vei tylsällä etiketillä voiton täydet sympatiapisteet keränneeltä Becker Family Pinot Noir 2010 -viiniltä. Tervetuloa aurinko!
En tiedä, milloin viinipäiväntasaus on tänä keväänä, mutta meillä se oli tämän ruoan kanssa aika lähellä: Pinot Blanc Klevner Réserve 2012 vei tylsällä etiketillä voiton täydet sympatiapisteet keränneeltä Becker Family Pinot Noir 2010 -viiniltä. Tervetuloa aurinko!
Haukimureke
600 g haukea perattuna
2 tl suolaa
3/4 dl korppujauhoa
1/2 dl kuohukermaa
2 tl suolaa
3/4 dl korppujauhoa
1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl valkoviiniä
1 muna
ripaus valkopippuria
1 muna
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
puoli punttia tuoretta korianteria hienoksi leikattuna
puoli punttia tuoretta korianteria hienoksi leikattuna
Leikkaa hauki paloiksi ja aja lihamyllyn hienolla terällä. Sekoita kalan joukkoon muut ainekset tasaiseksi massaksi. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun pateevuokaan ja paista vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes sisälämpö on 75 astetta ja pinta alkaa saada väriä.
Tillikermakastike
2 shalottisipulia
1/2 dl valkoviiniä
1/2 dl vettä
3 kokonaista mustapippuria
1 laakerinlehti
3 kokonaista mustapippuria
1 laakerinlehti
1 1/2 dl kuohukermaa
tilliä hienoksi leikattuna
suolaa
suolaa
Kuori ja pilko shalottisipuli ja laita kattilaan. Mittaa joukkoon viini, vesi, mustapippuri ja laakerinlehti. Kiehauta ja anna poreilla, kunnes neste on haihtunut puoleen. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan.
Sekoita joukkoon kerma ja anna kiehua hiljaleen viitisen minuuttia, kunnes kastike sakenee aavistuksen. Lisää tilli ja mausta suolalla ja tarvittaessa mustapippurilla.
Kuulostaa hurjan herkulliselta!
VastaaPoistaJa herkkua olikin!
PoistaAi että, tämä mennee kokeiluun!
VastaaPoista-Heidi
Kannattaa kokeilla. Jauhamisessa on sekin hyvä puoli, että pienet kalaan jäävät pienet ruodot eivät haittaa mitään.
PoistaVou, täälläkin hauki on ollut käsittelyssä hetki sitten. Hyvää settiä oot taas paukutellut. Hauki on hyvä kala maineestaan huolimatta.
VastaaPoistaJoskus hauki voi olla vähän mudan makuinen, mutta tämä appiukolta saatu oli kyllä tosi hyvä. Pienempi lapsi pyysikin syödessä "lisää sitä sikaa".
Poista