perjantai 21. maaliskuuta 2014

Rosmariinisipulihillo



Tässä viimein ohje rosmariinisipulihilloon, jota tein prässätyn kauriin oheen. Sopii testatusti myös ihan täydellisesti hodareiden täyteeksi.


1 pieni valkosipuli
2 isoa sipulia
3 rkl oliiviöljyä
1 laakerinlehti
2 oksaa rosmariinia
2 rkl hillosokeria
2 rkl sherryviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa kokonainen valkosipuli poikki ja valele 1 rkl oliiviöljyä leikkauspintaan. Paahda valkosipuleita 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kynnet pehmenevät ja saavat väriä.

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja kuullota rosmariinin ja laakerinlehden kanssa miedolla lämmöllä oliiviöljyssä noin 20 minuuttia. Sipulin ei parane ruskistua vaan ainoastaan pehmentyä ja makeutua.

Purista joukkoon kypsät valkosipulin kynnet. Lisää sokeri ja etikka ja jatka kypsennystä sekoittaen viitisen minuuttia kunnes neste on haihtunut ja hillo sakeentuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Sulje hillo steriloituun purkkiin ja pidä jääkaapissa tekeytymässä seuraavaan päivään.

7 kommenttia:

  1. Herkun näköistä - Suolan kaiketi voi lisätä ainakin osaksi jo silloin, kun pistää sipulit pannuun ? Silloin niistä irtoava neste auttaa välttämään ruskistumisen...

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Näinhän juurikin kannattaa tehdä.

    VastaaPoista
  3. Kerrassaan mahtavat maut, kuullostaa ihanalta lisältä lihalle!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa kivalta lisäkkeeltä myös lihattomille ruuille:)

    VastaaPoista
  5. Tänks jasu. Laitetaan ohje talteen.

    VastaaPoista
  6. Hodarihillo - kuullostaa hyvälle :)

    VastaaPoista
  7. Kiitokset. Tämä on kyllä kokeilemisen arvoinen ja helppo hillo.

    VastaaPoista