
Parissa lempikeittokirjassani on melkein samanlaiset rusinaiset jäätelöohjeet, jotka piti nyt viimein kokeilla. Toisessa sherryn tilalla on malagaa ja aineiden suhteet vähän erilaiset, mutta henki muuten ihan samanlainen.
Tämä ensimmäinen jäätelökokeilu oli ihan positiivinen yllätys, vaikkei lopputulos ihan täydellinen ollutkaan. Maku oli kyllä mahtava, mutta jäätelön rakenteesta tuli jonkinverran hileinen. Ilmeisesti jäätelöä olisi pitänyt jäätymisvaiheessa sekoittaa ja vispata useammin ja kovempaa. Täytynee tutkia vielä lisää ohjeita, miten tehdä parasta jäätelöä ilman konetta.
75 g rusinoita0,5 dl makeaa sherryä
2 dl kuohukermaa3 dl punaista maitoapuolikas kanelitankopuolikas vaniljatanko5 munan keltuaista75 g sokeriaLaita rusinat likoamaan sherryyn.
Kaada kerma ja maito kattilaan, lisää joukkoon kaneli ja halkaistu vaniljatanko ja keitä liedellä juuri alle kiehumispisteen.
Vatkataan keltuaisia ja sokeria 5-10 minuuttia, kunnes seos on vaalenee ja paksuuntuu.
Nouki kaneli- ja vaniljatanko pois. Ohenna munasokerivaahtoa hiukan kermamaidolla ja sekoita ne sen jälkeen keskenään koko ajan vatkaten. Lämmitä seosta vesihauteessa tai erittäin miedolla lämmöllä, kunnes koostumus paksuuntuu, muttei ole lähellä kiehumista. Muuten lopputuloksena on sherryrusinamunakokkeli.
Kumoa kulhoon, lisää rusinat ja sherry ja jäähdytä nopeasti jäävesihauteessa. Laita kulho pakastimeen ja sekoita jäätelöä haarukalla puolen tunnin välein, jotta rakenne pysyy ilmavana.