maanantai 26. lokakuuta 2009

Lammaspapukeitto

Tästä ruoasta kuuluu kiitos vahvasti sukulaisille. Keiton liha on näet lampaasta, joka vielä joitain viikkoja sitten juoksi aitauksessa (ja toisinaan sen ulkopuolellakin) siskoni pihalla.

Kävimme edellispäivänä kylässä vanhemmillani, jotka valmistivat herkullisen lampaanselän kakluuniuunissa. Kaikkea ei tullut syötyä kerralla, joten saimme mukaan luun kaluttavaksi seuraavan päivän ruokaa varten.

Tein lammaskeiton pohjan sipulista, valkosipulista, pihan viimeisistä varsisellereistä ja enolta saaduista porkkanoista. Haudutin oikein pieneksi pilkottuja aineksia pitkään ja maustoin ne kevyesti kanelilla, jeeralla ja kurkumalla. Lisäsin joukkoon kanalientä, kypsät kikherneet ja kiehutin keittoa hetken.

Laitoin lampaan lautaselle, kaadoin kuuman keiton päälle ja lisäsin vielä tuoretta chiliä ja persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Tapoittexte Päkän :-0

    Ihanan näköinen keitto!

    VastaaPoista
  2. Ei, me saatiin Päkä valmiiksi kypsennettynä.

    VastaaPoista