Marinoin lampaan paahtopaistia timjamilla, rosmariinilla ja valkosipulilla ja annoin maustua yön yli jääkaapissa. Ennen paistoa kaavin turhat yrtit pinnasta pois ja mätkin paistia kaulimella littanaksi. Paistoin lammasta parilalla molemmin puolin kolme minuuttia ja annoin vetäytyä ennen leikkausta.
Salaattiin tuli tuore viikuna kahdeksaan lohkoon leikattuna, vuohenjuustoa, paahdettuja saksanpähkinöitä sekä tuoretta minttua ja silolehtipersiljaa.
Sekä lampaassa, että salaatissa oli varsin selkeitä ja helposti tunnistettavia makuja. Sen sijaan ruoan kruunannut kastike oli toista maata. Vähistä raaka-aineista huolimatta siitä syntyi jännä yhdistelmä, josta yksittäisiä makuja oli vaikea tunnistaa.
1,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl punaviinietikkaa
pari rkl hunajaa
1 tähtianis
1 kanelitanko
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia hiljakseen kunnes kastike paksunee ja on koostumukseltaa siirappista.
Hyvännäköinen setti! Lihakin on sopivan raa'an oloista.
VastaaPoistaVau :-0 Tuollaista settiä ei saa edes rahalla ravintolasta!
VastaaPoistaKiitos Ulla! Tuo TOSIAAN oli hyvää.
VastaaPoista