torstai 8. lokakuuta 2009

Sweet and Sour Figs eli hapanimelät viikunat

Törmään taas ongelmaan siinä miten ruokasanastoa on vaikea suomentaa. Ainakin itselleni sweet and sour -termi yhdistyy mielessä kiinalaisten ravintoloiden hapanimelä-kastikkeisiin, joita tarjoillaan friteerattujen porsaanpalojen kanssa. Periaatteessahan kyse on samasta asiasta (yhdistetään makeaa ja hapanta), mutta silti tässä on kyse jostain ihan muusta.

Nämä keitetyt viikunat olivat ihan älyttömän hyvä lisuke juuri tekemilleni hirvimakkaroille. Jäljelle jääneet viikunat ajattelin napostella vuohenjuuston ja keksien kanssa.

4 tuoretta viikunaa
kanelitanko
1/5 dl balsamicoa
1/5 dl punaviinietikkaa
1/5 dl sherryviinietikkaa
reilu 1/5 dl sokeria

Mittaa ainekset viikunoita lukuunottamatta kattilaan. Kiehauta ja anna porista hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää halkaistut viikunat ja keitä hiljakseen kymmenisen minuuttia kunnes liemi hiukan paksunee. Tarjoile jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti