tiistai 3. marraskuuta 2009

Lammasta perunapaistoksessa

Tämä perunapaistos oli varsin maistuva, vaikkei ihan putkeen mennytkään.

Ongelmaksi osoittautui liian vähäinen kokemus uppopaistamisesta. Öljyni ei ollut selvästikään riittävän kuumaa, joten taikina imaisi sitä itseensä oikein kunnolla.

Tein samalla kaksinkertaisen annoksen täytettä myöhempää käyttöä varten.

reilu puoli kiloa perunoita
1 rkl vehnäjauhoa
oliiviöljyä
sipuli
kanelia
mustapippuria
muskottipähkinää
kardemummaa
neilikkaa
200 g lampaan jauhelihaa
50 g pinjansiemeniä
1 rkl tomaattipyrettä
persiljaa
suolaa
öljyä paistamiseen

Keitä ja kuori perunat. Muussaa ne hienoksi, sekoita jauhot joukkoon ja mausta suolalla.

Kuullota hienonnettu sipuli pannulla öljyssä. Lisää sipuliin mausteet ja kuullota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja ruskista. Kun liha on kypsää, lisää vielä pinjansiemenet, tomaattipyre, persilja ja tarvittaessa tilkka vettä, jotta massa on sopivan notkeaa.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile siitä jauhotetulla alustalla ohuehkoja pyöreitä lättyjä. Laita pari ruokalusikallista täytettä lätylle ja käännä taikinan toinen sivu päälle. Lopputuloksena täyte on siis puoliympyrän mallisen taikinanyytin sisässä.

Kaada paistinpannnulle reilusti kunnon kerros öljyä. Paista nyyttejä molemmin puolin kuumassa öljyssä. Taikina hajoaa helposti, joten kääntämisessä kannattaa olla tarkkana.

2 kommenttia: