Juuri avatun paikallisen Citymarketin kalatiski yllätti positiivisesti tarjoamalla tuoretta kalaa suoraan paikalliselta kalastajalta tosi edulliseen hintaan. Tarjolla oli sekä siikaa että ahventa, joista otin siis jälkimmäistä. Muuten kauppa olikin sitten niin yllätyksetön, kuin vain Keskon kauppa voi olla.
Annoin ahventen suolaantua vajaan vuorokauden reippaassa merisuolassa ja savustin ne käyttäen tällä kertaa kirsikkapuuta.
Raastoin juustohöylällä kaalista ja porkkanasta suikaleita kasariin ja paistoin hiljakseen saksanpähkinäöljyssä, joka myös antoi ruokaan melkoisesti makua. Lisäsin joukkoon kourallisen rusinoita, chilin pieneksi pilkottuna, kalakastiketta ja sitruunamehua.
Yhdistelmä oli aika epäortodoksinen. Silti sekä ahvenet että kaali olivat makoisia ihan omillaankin.
...eikä päätä ollut pakko syödä...
VastaaPoista