torstai 15. lokakuuta 2009

Kulhollinen linssejä ja pinaattia

Näin alkaa asteittainen siirtyminen mozzarellasalaateista hirvipatoihin ja muihin hiukan tuhdimpiin ruokiin.

Tämä mainio padan ja keiton väliin menevä ruoka oli muunnelma Nigel Slaterin Appetite -kirjan ohjeesta. Olen taas pitkästä aikaa lukenut innolla tuota ikiklassikkoa, joten luultavasti sieltä on luvassa vielä lisää ruokia.

Tykkään itse kamalan paljon tuosta kuvasta. Jotenkin siihen tarttui sellainen rauhallisen ja hiljaisen syyssunnuntain fiilis. Tai sitten se tarttui vain kuvaajan päähän.

sipuli
pari vartta varsiselleriä
pari palkosipulin kynttä
oliiviöljyä
silolehtipersiljaa
vihreitä linssejä
Puyn linssejä
kanalientä
sitruuna
pinaattia
minttua


Pilko sipulit, sellerit ja valkosipulit ja kuullota padassa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää reippaasti persiljaa sekä pieni kourallinen molempia linssejä. Kaada joukkoon kuumaa lientä niin paljon, että ainekset peittyvät, ja keitä hiljakseen kunnes linssit ovat kypsähköjä. Lisää pataan ohuita sitruunalohkoja ja tarkista suola.

Huuhtele pinaatit ja laita ne märkinä kattilaan. Kiehauta ja anna höyrystyä minuutti. Jaa pinaatit kulhoihin, lisää keitto ja päälle mintunlehtiä.

3 kommenttia:

  1. Hmmm, kotona ois just sopivasti linssejä, pinaattia, sitruunaa ja minttua...

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuota kannattaa ehdottomasti tehdä! Ei sulla vaan enää ole omia pinaatteja?

    VastaaPoista
  3. Pakkanen vei jo omat pinaatit, joten oli pakko tyytyä marketin tarjontaan.

    VastaaPoista