Ohje on Moro-keittokirjasta ja melko monivaiheinen, mutta lopputulos on aina ollut vaivan arvoinen.
6 rkl oliiviöljyä
350 g kanaa
2 isoa sipulia
3 artisokkaa
6 valkosipulinkynttä pilkottuna
250 g paellariisiä
1,5 dl kuivaa sherryä
8 dl kanalientä
silolehtipersiljaa
muskottipähkinää
sitruuna lohkoina
suolaa ja pippuria
Paista kuutioidut kanat kevyesti pannulla ja nosta pois. Kuullota sipulia parikymmentä minuuttia, lisää pilkotut artisokat ja valkosipuli ja kuullota vielä kymmenisen minuuttia, jotta sipulit karamellisoituvat. Lisää joukkoon riisi ja kuullota hetki.
Nosta lämpöä. Kaada pannulle sherry ja anna haihtua. Lisää liemi, anna kiehahtaa ja mausta. Lisää muskottipähkinä ja silputtu persilja. Hauduta kymmenisen minuuttia ja lisää kanat joukkoon. Tässä vaiheessa nestettä pitäisi olla vielä niin paljon, että kanat peittyvät. Hauduta kannen alla vielä viitisen minuuttia, eli kunnes riisi on kypsää ja liemi sopivasti haihtunut.
Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti