sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Raakamakkaraa

Vappuna tuli langon kanssa tehtyä (ties kuinka monetta kertaa) omia makkaroita. Omina lajeinani oli tällä kertaa provencelaisittain maustettu porsas-hevos-makkara ja vietnamilainen kanamakkara - mausteina lime, sitruunaruoho, valkosipuli, chili, shalottisipuli, kalakastike ym.

Nyt viikonloppuna tuli maistettua näitä uudestaan. Vertailussa oli mukana Hakaniemen hallista ostettua lammasraakamakkaraa (valmistajasta en valitettavasti muista muuta kuin ettei se ollut Wurst Fennica).

Vaikka kaikki makkarat olivatkin hyviä, oli ostettujen ja itse tehtyjen välillä muutama selvä ero. Lammasmakkara oli huomattavasti suolaisempi kuin kotitekoiset, ja minua yletön suolaisuus alkoi tökkimään aika pian.

Toisaalta lammasmakkara oli rasvaisempi ja sitkoisampi kuin itse tehdyt. Pitkittäin leikattuna se pysyi koossa, kun taas toiset hajosivat ja murustuivat. Omatekoiset olivat selkeästi vähärasvaisempia ja kuivempia.

Kokonaisuudessaan ostomakkarat eivät pärjänneet omatekoisille, joita jaksoi myös syödä enemmän. Koostumukseltaan lammasmakkara sen sijaan oli selvästi oikeamman perinteisen makkaran oloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti