lauantai 18. heinäkuuta 2009

Kaalikääryleet

Tänään oli toinen kerta peruskoulun jälkeen kun söin kaalikääryleitä ja ensimmäinen kerta kun tein niitä itse. Sen verran huonot muistot kouluruokailu on tästä ruoasta jättänyt.

Lueskelin netistä eri ohjeita ja tutkin, mikä niissä on samaa, ja valmistin kaalikääryleet sitten mahdollisimman perinteisesti. Kun puolukkahilloa ei jääkaapista löytynyt, tein kääryleiden seuraksi jäisistä karpaloista survosta, johon lisäsin vähän timjamia.

kaali
pieni purjo
ohrasuurimoita
lampaan jauhelihaa
pari valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria
siirappia
voita
valkoviiniä

Keitin kaalia kymmenisen minuuttia, eli kunnes se pehmeni. Irrotin sen jälkeen lehdet varovasti niin, että ne säilyivät kokonaisina. Kaalin kiehuessa paistoin jauhelihan ja pieneksi pilkotun purjon ja valkosipulin. Lisäsin jauhelihan joukkoon kourallisen keitettyjä ohrasuurimoita ja kaalin sisuksen pilkottuna.

Lusikoin täytettä kaalin lehdille, kiedoin ne tiiviiksi rullaksi ja ladoin ne vieri viereen vuokaan. Valutin kääryleiden päälle siirappia ja laitoin mukaan pari nokaretta voita. Vuoan pohjalle kaadoin vielä lorauksen valkoviiniä ja paistoin kääryleitä 175 asteisessa uudissa kolmisen varttia.

2 kommenttia:

  1. meillä ei koskaan ollut koulussa kaalikääryleitä! ne ovat kyllä hyviä, itsekin opettelin pari vuotta sitten niitä tekemään. joskus tulee ostettua kaupan palvelutiskistä pari käärylettä herkutteluruoaksi, ei sitä aina kehtaa rueta itse vääntämään niitä :) pitääkin tehdä taas joku päivä, hyvä kun bongasin tämän postauksen!

    VastaaPoista
  2. Sä olit ilmeisesti jossain erikoiskoulussa ;)

    Kaalikääryleet on parhaimmillaan kyllä ihan herkutteluruokaa.

    VastaaPoista