Pizzan tekeminen onnistui grillissä varsin helposti. Taikinaan syntyi hyvä sitko ja pohjaa oli helppo käsitellä hajottamatta. Asettelin ritilälle ohueksi kaulitun pohjan, jonka päälle levitin tomaattikastikkeen ja mozzarellan ja täytteeksi prosciuttoa ja oliiveja. Briketit olin asetellut ympyräksi grillin reunoille, jotta lämpö jakautuisi mahdollisimman tasaisesti. Paistoin pizzaa reilut kymmenen minuuttia kansi päällä.
Kypsän pizzan päälle laitoin vielä rucolaa ja basilikaa. Pohja paistui sopivan rapeaksi, mutta pysyi silti mehukkaana. Mitenkään valtavan voimakasta grilluksen aromia pizzaan ei tarttunut, mutta aavistus savuisuutta kuitenkin.
Helmee, täytyypä itsekin koittaa. Pari kysäriä. Miten "oikeat" jauhot toimivat? Tuliko jo ideoita miten parantaa/soveltaa?
VastaaPoistaKyllä noilla jauhoilla sai ainakin tosi hyvän sitkon taikinaan eli oli helppo kaulia ohut ja pyöreä pohja, joka ei hajonnut nostellessa. Samoin ei reikiä uhannut tulla missään vaiheessa. En tiedä sitten mikä oli jauhoista kiinni ja mikä vaan sattumaa, mutta oli helpompi työstää kuin monesti muulloin.
VastaaPoistaAjattelin seuraavaksi kokeilla grillissä samaa ilman tomaattiakastiketta ja ehkä vain juustoa, eli enemmän leipämäistä lähestymistä.