perjantai 31. heinäkuuta 2009

Lammaskaali

Onnistuneiden kaalikääryleiden jälkeen uskaltauduin tekemään toista perinneruokaa kaalista eli lammaskaalia. Selailin taas useampia reseptejä ja muodostin sen pohjalta sitten oman version.

Padasta tuli oikein maukas kylmän ja sateisen kesäpäivän ruoka, joka maistui hyvin kaikille kolmelle.

puolisen kiloa lammasta
kaali

pari porkkanaa, sipulia ja valkosipulin kynttä
pari oksaa timjamia
muutama laakerinlehti
suolaa
maustepippuria
fondia

Ruskista padassa lammaskuutioita voissa ja öljyssä. Mausta suolalla. Kaada päälle vettä sen verran, että lihat uivat kivasti, mutteivät peity nesteeseen. Lisää timjami ja laakerinlehdet ja hauduta pienellä liekillä vajaa tunti.

Pilko porkkana, sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä nopeasti paistinpannulla ja laita pataan. Suikaloi kaali ja lisää se kokonaisten maustepippureiden kanssa pataan. Hämmennä ainekset sekaisin ja hauduta vielä puolesta tunnista kolmeen varttiin, kunnes kaali on kypsää ja pehmeää. Tarkista jossain välissä suola ja lisää tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti