maanantai 11. kesäkuuta 2012

Parmankinkulla ja kananmunalla täytetty eväsleipä


Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että leivän on parempi olla yksinkertaista, eikä siihen pidä sotkea ylimääräisiä aineksia, kuten oliiveja, pähkinöitä tai mausteita. Parasta leipää tulee pelkästä jauhoista, vedestä ja suolasta.

Jos leipään kuitenkin haluaa lisätä täytteitä, niin kannattaa laittaa sitten oikein kunnolla, kuten tässä. Ohjeen näin ensimmäisen kerran Jamie Oliverin, nyt jo nostalgisessa,
Den nakna kocken -ohjelmassa, jota näytettiin FST:llä kymmenisen vuotta sitten. Ohjelmassa samasta taikinasta tehtiin myös makea leipä, joka täytettiin nutellalla ja banaanilla. Molempia pariin kertaan kokeilleena voin todeta, että toimii!

Alle käännetyn ohjeen löysin täältä.1 perusleipätaikina (3,5 dl nestettä)
10 viipaletta parmankinkkua
8 munaa keitettynä ja kuorittuna

400 g  juustoja (parmesaani, gruyer, cheddar yms.) raaastettuna

1 nippu basillikaa
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja

mustapippuria


Valmista leipätaikina ja kauli kohotuksen jälkeen vähän leivinpaperia pienemmäksi suorakaiteeksi. Asettele taikinan keskelle riviin kinkut ja munat ja niiden päälle tomaatit ja oliivit. Raasta juusto ja revi basilikat päälle. Mausta mustapippurilla. Alkuperäisen ohjeen suolaa ja oliiviöljyä on turha lisätä.

Käännä taikinan toinen puoli täytteiden päälle ja rullaa leipää niin, että taikinan saumakohta jää leivän alle. Sulje leivän päät tiiviisti. Jamien ohjeessa leipä käännettiin päät
yhdistämällä hienoksi donitsiksi. Itse tätä kerran kokeilleena huomasin katkerasti taikinan repeilevän ulkokaaresta paistettaessa, joten suosittelen yksinkertaisempaa halon mallista muotoilua.

Paista leipää 180 asteisessa uunissa 35 minuuttia tai kunnes pinta on hyvän värinen.

1 kommentti:

  1. Oho, aika upean näköinen leipä :) pitääpä joskus uskaltautua kokeilemaan!

    VastaaPoista