lauantai 7. heinäkuuta 2012

Grillattua lammasta eli lounasretkellä kalliolla


Maalla asumisessa on pari eittämättömän hyvää puolta: ulkona saa olla koko ajan eikä tekeminen lopu koskaan ja lounasretken voi tehdä kätevästi poistumatta tontilta. Varsinkin lasten kanssa huomaa miten paljon paremmin kaikki ruoka maistuu ulkona. Olemme käyttäneet tätä hyväksi käymällä säännöllisesti eväsretkellä pihan toisella reunalla olevalla kalliolla.

Lounasretkeä varten marinoin siskoni kasvattaman lampaan (kiitos vielä kerran!) paloja yön yli valkosipulissa, rosmariinissa, suolassa, mustapippurissa, balsamicossa ja oliiviöljyssä. Grillasin lampaat nopeasti kuumassa grillissä samalla paistoin vieressä lohkoperunoita. Ruoat lämpimään kulhoon ja päälle raakoja sipulirenkaita ja viereen persiljasta, mintusta ja oliiviöljystä tehtyä kylmää soosia. Ruoat, juomat, yksi lautanen sekä parit haarukat mukaan ja kesämekot hulmuten juoksujalkaa syömään. Oikein hyvin kalliolla ihan oikeakin ruoka maistui.

6 kommenttia:

 1. Tollasista jutuista syntyy ne ihanat lapsuusmuistot. Muistan itse kuinka olin kateudesta vihreänä, kun isoveli pääsi elämänsä ensimmäiselle luokkaretkelle ja sai kotoa mukaan aivan ihanat eväät. Onneksi äiti teki minullekin samanlaisen eväspaketin ja kävin syömässä sen yksin meidän takapihalla kannon päällä istuen. Olin silloin kolmevuotias. Voileipiä, pullaa ja mehua mulla ainakin oli ja tunsin olevani hyvinkin itsenäinen. ;)

  VastaaPoista
 2. Ja sen kerran kun sä oot kesämekossa, mä en ole sitä näkemässä!

  VastaaPoista
 3. Ihana "retki". Me teimme vastaavan yhdesti yläkerran parvekkeelle jossa ei ole kukaan juuri koskaan. Meidän tontti ei anna tällaisiin myöden :).

  Vedänkö tästä Ulla sen johtopäätöksen että hame Jasun päällä on harvinaisuus?

  VastaaPoista
 4. Jep. Reilusti toistakymmentä vuotta ollaan tunnettu, mutta hame-Jasu on yhä näkemättä :-/ No, ehkä se tekee uusintakirmauksen ihan vain kälyn takia.

  VastaaPoista
 5. Niin... maalla voi myös helposti juosta kenenkään huomaamatta kesämekossa - tai vaikka ilman. Tällä retkellä kylläkin vain seuralaisilla oli hameet.

  VastaaPoista