sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pinaatti-kesäkurpitsapiirakka, eli mitä tulikaan kesällä syötyä


Siihen nähden, että on kesä ja loma on tullut tehtyä aika vähän sellaisia ruokia, joista voisi jakaa varsinaisia reseptejä. Päivittäinen ruoka on viimeisen kuukauden koostunut lähinnä uusista perunoista, sillistä ja savukalasta, paistetusta sipulista ja vihreästä salaatista erinäisin lisukkein. Erilaisia munakkaita ja paistettua munaa on myös tullut syötyä melkoisesti. Tällä hetkellä syömme siis pääasiassa sitä mitä pihalta saa. Erittäin hienoa ja harvinaista herkkua näillä leveysasteilla, joten siitä on nautittava nyt.


Pinaatti-kesäkurpitsapiirakka

pohja
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita kuutioina
pari keitettyä perunaa (jos edelliseltä päivältä on sattunut jäämään)
1 muna
1 tl suolaa

täyte
2 kourallista pinaattia
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 purkki ranskankermaa
1 muna
kourallinen cheddaria raastettuna
2 rkl pinjansiemeniä
suolaa ja mustapippuria
oliiviööljyäh

Sekoita kulhossa jauhot, voi, hienonnetut perunat, muna ja suola. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi. Monitoimikone hoitaa homman kätevästi. Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään 30-45 minuutiksi.

Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Huuhtele pinaatit ja purista huolellisesti kuivaksi. Sekoita kulhossa ranskankerma, muna ja puolet cheddarista. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Leikkaa kesäkurpitsa juustohöylällä viipaleiksi.

Laita pinaatit ja muna-ranskankermaseos esipaistettuun pohjaan. Lado päälle kesäkurpitsasiivut ja loput cheddarit. Valuta päälle oliiviöljyä ja paista uunissa vielä noin puoli tuntia. Ripottele pinjansiemenet päälle noin kymmenen minuuttia ennen piirakan valmistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti