tiistai 17. kesäkuuta 2014

Taste of Kirkkonummi 2014Kirjoitin vuosi sitten kesäasukeistamme kaneista ja kanoista. Vuoden aikana eläinkunta on hiukan lisääntynyt. Kanit ovat lisääntyneet keskenään ihan suvullisesti ja niiden lisäksi pihallamme kulkee uusina tulokkaina kaksitoista kanaa ja kukko, kolme kalkkunaa, viisi viiriäistä ja viisi ankkaa. Yhteensä eläinten pääluku on laskujeni mukaan nyt 37.Lajien ja lukumäärän lisäännyttyä tavoite on kuitenkin sama: saada iloa eläinten kanssa elämisestä ja touhujen seuraamisesta, tuottaa sekä omiin tarpeisiin että läheisille lihaa ja munia ja toisaalta opettaa lapsille sitä, mistä liha tulee ja miten eläinten kanssa ollaan. Ja pitäähän ihmisellä harrastuksia olla.

Kanat ja kalkkunat kulkevat pihallamme vapaina aina kun olemme kotona. Vaimo on opettanut kanat tulemaan luokse vihellyksestä ja kalkkunat seuraavat häntä muuten vaan.Omat suosikkini eli ankat ovat tilan uusin tulokas ja pääsevät juhannuksena ensimmäisen kerran lampeen. Toistaiseksi en voi sanoa niistä paljoa muuta kuin että räpylöineen ja nokkineen ne todellakin ovat vesilintuja. Ja että niissä on mahtavan voimakas ominaishaju.Kuvassa meidän esimmäisten neljän kanin jälkeläiset eli jouluna ja ystävänpäivänä syntyneet poikueet.Siinä missä kalkkunat ovat seurallisia kuin koirat ja tunkevat syliin, ovat viiriäiset villejä. Eivät siis välitä ihmisestä ollenkaan vaan ovat mielummin tyystin omissa oloissaan. Odotuksesta poiketen ne munivat yhtä ahkerasti kuin kanat, eli munan päivässä lintua kohti.Työnjako meillä menee siten, että itse rakennan isommat aitaukset, vaimo hoitaa eläimet, kantaa lopuksi lihat valmiiksi perattuna keittiöön ja minä valmistan niistä ruoan. Toimii.

Itse kasvatettujen eläinten syömisestä kirjoitimme täällä ja täällä.

#tasteofkirkkonummi2014 #tok2014

24 kommenttia:

 1. NOita lemmikkienne touhuja on ollut mukavaa seurata Villa Valpurin instasivulla;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! Edelleen kyllä vaihtaisin näitä pajuja sinun hedelmäpuihin... ;-)

   Poista
 2. P.S. Onko tuo kalkkuna kakkoskuvassa Vesa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesa it is! Sen heltta on pikkuhiljaa laskeutumassa ja pää punertumassa. :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä ruokaa jossain mualla kuin lautasella ;)

   Poista
 4. Teillähän on oikea farmi. Aikamoista luksusta omat viiriäisen munat.
  Ellette ole jo testanneet, suosittelen testaamaan Bistro O Matin täytetyn viiriäisen. Ihan jumalaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ;)

   Ei olla testattu, eikä netissä näyttänyt olevan nyt listallakaan, mutta pistän vinkin ehdottomasti korvan taakse.

   Poista
 5. Mahtava projekti, kaikista kulmista! Olemme leikitelleet ajatuksella laittaa kanitarhaa kotipihaan, mutta se voisi olla hieman liian stressaavaa tryffelikoirille, kaneille ja naapureille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustan kokeilemaan jos vaan on mahdollisuus. Näissähän on se hyvä puoli, että ei tarvitse sitoutua kymmeneksi vuodeksi jos ei vaikka sitten niin jaksakkaan.

   Poista
 6. Huikeita kuvia!
  Olisipa kiva tutustua farmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutsu on edelleen voimassa! :-) Poikkea ihmeessä!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikö? Pitää ehkä pistää syksyllä uusi päivitys kun eläinvauvat ovat ihan aikuisia.

   Poista
  2. Todellakin! Syksyn postausta odotellessa :)

   Poista
 8. Aivan ihania otuksia teillä, oli kiva päästä kurkkaamaan miten elämä sujuu noinkin suuren lauman kanssa :) lisää näitä postauksia!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania otuksia teillä, oli kiva päästä kurkkaamaan miten elämä sujuu noinkin suuren lauman kanssa :) lisää näitä postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne lutuisia. Elävistä eläimistä tulee varmaan enemmän postauksia tälle puolelle:

   http://villavalpuri.blogspot.fi/

   Poista
 10. Teidän ihanat eläimet ovat tosiaan instafeedini parhaimmistoa, aivan mahtavaa seurattavaa! Vesa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Istagram on kyllä kesä- ja muiden kiireiden keskellä kätevä tapa jakaa kuvia ja fiiliksiä. Kun ei aina jaksa kirjoittaa...

   Instagramissa siis @villavalpuri ja @jaakkokujanpaa

   Poista
 11. Hauskaa seuraa tiellä on siellä. Meillä on ollut nyt muutaman vuoden kaneja pihalla. Ne ovat maatiaislajeja ja pärjäävät hienosti ulkona myös talven. Pääsääntöisesti ne ovat lasten iloksi mutta olemme vähän lihaakin saatu. Maistettiin ensimmäistä kertaa kanin lihaa kanariansaarilla monta vuotta sitten ja hyvää oli. Ainakin tiedetään mitä ruokaa ovat syönneet ja ovat viettäneet onnellisen elämän. :)

  VastaaPoista
 12. Täällä ja Villa Valpurissa ihailen kaunista pihaanne ja eläinkatrastanne, kuvia talosta en vielä löytänyt, onko niitä? Vanhan rintamamiestalon uutena asukkina maalla mutta kuitenkin kaupungissa osittainen omavaraisuus kasvikunnan suhteen toteutuu mutta säädökset ja naapurit estänevät kanalan rakentamisen... Ekologisuus, kierrätys ja hävikin vähentäminen ovat kuitenkin entistä konkreettisempana mukana arjessa.
  Kiitos nasevista ja välillä hersyvän hauskoista jutuista hienoine kuvineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aila, kirjoituksesta! Hauska kuulla, että kirjoitukset ovat ilahduttaneet. Talosta ja lapsista ei blogeissa olla juurikaan kirjoitettu vaikka molemmista saisi hyvinkin juttua. Talon ja sen laiton olen tietoisesti rajannut bloginm ulkopuolelle ja pidättäytynyt vain ruoassa. Todennäköisimmin kuvia löytyy Instagramista @jaakkokujanpaa ja @villavalpuri

   Poista
 13. Täytyypä käydä tutkailemassa Instagramissa. Itse mietin, josko remppaakin kuvaisi blogiin ja tietysti puutarhajuttua, aika tahtoo vaan olla kortilla.

  VastaaPoista