perjantai 11. heinäkuuta 2014

Paistettua siikaa, herneitä ja minttua


Ruokalaskumme ei tänä kesänä ole ollut kummoinen, sillä olemme syöneet hyvin yksinkertaista ja kevyttä kesäruokaa ja nyhtäneet omalta pihalta niin paljon kuin suinkin on ollut mahdollista. Pääasiassa salaattia ja retiisiä.

Perunamaa näyttää muhkealta, ja kohta sitä lajia sitten saa. Sitä odotellessa hankimme lisukkeeksi herneitä, koska kanat ottivat kylpyjä hernepenkissä, eikä sieltä sitten noussut yhtään versoa. Minttulasta linnut ovat toistaiseksi pysyneet poissa, joten raikastin annosta marokonmintulla.

Paistoin kalat ulkona kaasugrillin valurautaparilalla. Aivan saman lopputuloksen saa paistinpannulla, mutta ulkona tehdessä paistokäryt häviävät vähän nopeammin.


500 g pieniä siikafileitä
öljyä ja/tai voita paistamiseen
reilu 1 dl herneitä
nippu tuoretta minttua
2 tl oliiviöljyä
1 tl sherryviinietikkaa
suolaa

Kuivaa kalojen pinta ja mausta reilusti suolalla. Paista nopeasti kuumalla pannulla tai grillissä molemmin puolin.

Sekoita pienessä astiassa herneet ja minttu sekä oliiviöljy ja etikka. Tarjoa kalojen kanssa.



4 kommenttia:

  1. Mintun ja herneiden yhdistelmä on kyllä vertaansa vailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan ole ihan "omakeksimä", vaan ihan klassikkoyhdistelmä. Ja sopii hyvin vaalealle kalalle.

      Poista
  2. Juuri tällaisia ruokia kaipaan kesällä. Hitsin kalavamma!

    Meidän retiisit (ja muutkin ristikukkaiset) ovat kokeneet tänä vuonna ennätyksellisen öttiäishyökkäyksen. Aion voittaa taistelun, en vaan ole vielä keksinyt kuinka sen teen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan todella osaa sun kalavammaan :(

      Meillä taas retiisit ovat tänä vuonna onnistuneet erityisen hyvin: ei tuholaisia, suuret retiisit ja sopivan mieto maku. Joskus kun ne oikein polttaa suuta.

      Poista