lauantai 22. marraskuuta 2014

Paras omenaglögi


Loppusyksyn ja alkutalven nopeista glögivertailuista jäi päällimmäisenä mieleen, että kaikissa on liikaa sokeria. Yksi oli makeudessaan juomakelvoton ja jopa Marlin klassikko tuntui äitelämmältä kuin edellisvuosina. Voi myös olla että kyse on omasta vanhenemisesta ja maun muuttumisesta, kun melkein kaikessa tuntuu olevan liikaa sokeria ja liian vähän suolaa,

Itse tekemällä tietysti saa sitä mitä haluaa. Sopivan hapanta vaikka sitten glögistä. Resepti on jo viime joululta ja toimii edelleen ihan täydellisesti. Sokeria kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa, jolloin valmista glögiä saa maisteltua omaan suuhun sopivaksi. Erilaisten omenamehujen makeus ja happamuus vaikuttavat lopputulokseen. Itse olen käyttänyt Vohloisten puutarhan omenamehua, jota lähikaupastamme saa kolme litran kanistereissa.

Pullot taustalla ovat ihan itse ostettuja, eivätkä ole sijoitettu kuvaan markkinointitarkoituksessa. Kunhan näyttävät kivoilta ja ovat sopivan värisiä.


4 dl  tuorepuristettua omenamehua
60 ml akvaviittia
60 ml Cointreauta
60 ml madeiraa
2 tl Angosturaa
1 kanelitanko
4 neilikkaa
2 tähtianista
10-40 g sokeria

Laita kaikki ainekset sokeria lukuunottamatta kattilaan ja lämmitä hiukan eli noin 50 asteiseksi. Anna maustua kannen alla parista tunnista vuorokauteen.

Maista glögiä ja lisää sokeria haluamasi määrä. Kuumenna glögi höyryäväksi välillä sekoittaen, jotta sokeri liukenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti