lauantai 3. tammikuuta 2015

Ei toimi: satay-lohi


Kuva ei liity tapaukseen

Olen vahvasti sitä mieltä, että ruokaa tehdessä melkein kaikki ainekset melkein kaikissa reseptistä voi korvata jollakin muulla, koska kyse on paljolti makuasioista.

Premissiin tuli poikkeus, kun teki mieli satay kanaa eli vartaissa grillattua maustettua kanaa ja maapähkinäkastiketta. Koska alakerrassa ei edelleenkään ole indonesialaista takeaway-ravintolaa (yksi niistä asioita, joita kaupungissa asumisesta kaipaisin), piti se tehdä itse. Ja koska omat kanat ovat pakkasessa, eivätkä oikein sovellu grillaamiseen ja broileria ei syödä oli seuraava ajatus tehdä satay lohesta. Riittävän tuoretta lohta ei ollut, joten tuli kirjolohta, josta tarpeeksi suuria kuutioita ei kuitenkaan voinut tehdä. Grilliin päätyi siis lopulta kaksi pientä kirjolohifilettä.

Mauissa sellaisinaan ei ollut mitään vikaa (paitsi liikaa sitruunaruohoa), mutta lohen rasvaisuus ja pehmeä suutuntuma olivat aivan yhtä kastikkeen rasvaisuuden ja pehmeyden kanssa. Suu ei tiennyt missä kala loppuu ja kastike alkaa. Tårta på tårta. Kuiva ja kiinteä kana toimii samoilla mausteilla kastikkeilla aivan toisin.

Onnetonta ateriaa pelasti osittain se, etten edes yrittänyt kuvata tasaisen ruskeaa kastiketta tammikuisena iltana, joten saimme syödä ruoan ihan lämpimänä.

Länsimaisen ihmisen ongelmiahan nämä tietysti ovat. Siis kun ruoka tuntuu suussa ikävältä eikä illallisaikaan ole luonnonvaloa. Samoin kuin se, että espressokeitin olisi kiva liittää tuloveteen ja viemäriin, mutta vesipisteen lisääminen keittiön toiselle puolelle olisi tosi työlästä.

Ohje löytyi taas Guardianin sivuilta - yksiltä parhailta ruokasivustoilta.

13 kommenttia:

 1. Samaan syssyyn voin todeta, ettei toimi myöskään kuorineen paistettu sitruuna pastassa. NY Times Diningin suosituin resepti. Kaikesta ryöppäämisestä ja paistamisesta huolimatta se maistuu sitruunankuorelta, eikä kukaan halua lautaselleen puolikkaan sitruunan kuorta.

  PS Sinulle on haastavaa kommentoida, kun tunnistautumisvaihtoehdoissa on vain nuo blogger + wordpress vaihtoehdot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläri! Olen joskus grillannut sitruunalohkoja, kun ne lehtien kuvissa näytävät niin kivoilta. Ei pystynyt syömään.

   Sori kommentoinnin rajoittamisesta. Tuli yhdessä vaiheessa niin hirveästi spämmiä, että piti laittaa tuo kirjautumis vaatimus. Täytyy tsekata voisiko ottaa veks..

   Poista
 2. ah, miten ihanan terapeuttinen postaus :-)

  VastaaPoista
 3. Mulla on ongelma ylipäätään kaikkien lohicurrytyyppisten juttujen kanssa joita usein kotimaisissa aasialaisissa noutopöydissä. Ei vaan mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuva lohicurrysta ei kyllä saa vettä kielelle. Täytyy seuraavaksi tehdä perinteinen kirkas lohikeitto.

   Poista
 4. Kiitos että jaoit tämän tuloksen, tietääpähän olla kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan ihan ohjeen mukaisena. Jos satayn tekisi jotenkin hirveän keveänä ja raikkaana (samoista perusaineksista) niin voisi olla paljon parempi.

   Poista
 5. Ehkä erilainen kala tekisi tuosta maistuvamman.Ajatuksena satay toimii myös kalan kanssa mutta ehkä ei sitten todellisuudessa.. Hauska tuo kuva vaikkei se tuohon lohiannokseen liitykkään. Itse korvasin äsken postaamassani jutussa kalan tofulla ja se toimi hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku rasvattomampi vaalea kala voisi tosiaan toimia. Kuha?

   Poista
 6. Joku voisi kelpuuttaa tämän broilerin, vaikka tietysti koko broileriuden idea on kyseenalainen:
  http://www.luomunokka.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä. Olinkin kuullut tuosta, mutta ihan unohtanut.

   Poista