sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Porsaan poskia sherryssäOhjeessa käyttämäni säilötty sherry valmistuu seuraavasti: laita sherrypulloon heti sen avattuasi pari teelusikallista suolaa. Iske korkki kiinni ja sekoita.

En tiedä lisääkö suola viinin säilyvyyttä millään muulla tavalla kuin sillä, että kokki ei tule juoneeksi viiniä ruoanvalmistusta ennen, sen aikana eikä sen jälkeen. Suolaus toimii siis samoin kuin loistava Noilly Prat: niin pahaa, että viiniä kykenee käyttämään ainoastaan ruoanvalmistuksessa.

Poski, sikäli kun sitä saa käsiinsä, on loistava pitkään haudutettava ruhonosa. Maistui hyvin sekä porsaasta piittaamattomalle aikuiselle että lapsivieraille, jotka kylläkin luulivat poskea vain vitsiksi.

neljä porsaan poskea 
(säilöttyä) kuivaa sherryä 
teelusikallinen kokonaisia mustapippureita
pari laakerinlehteä
suolaa
oliiviöljyä

Poista poskista mahdolliset kalvot ja rasva. Laita posket, laakerinlehti ja mustapippurit tiiviisti kulhoon ja kaada päälle sherryä niin että lihat peittyvät. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään vuorokaudeksi.

Kuivaa posket talouspaperilla. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista lihoja molemmin puolin. Siirrä posket pieneen pataan ja mausta suolalla. Kaada kuumalle pannulle vettä ja vähän sherryä. Raavi pannu puhtaaksi ja kaada neste pataan.

Hauduta noin 100 asteisessa uunissa kannen alla nelisen tuntia, kunnes liha on muuttunut pehmeä mureaksi. Siivilöi liemi ja keitä tarvittaessa kasaan kastikkeeksi.

2 kommenttia:

  1. Säilöttyä sherryä ;)! Hyvä vinkki! Ohjekin vaikuttaa kokeiltavalta, pitää kähteä kauppahalliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poskea kannattaa ehdottomasti ostaa, jos hallista löytää.

      Poista