tiistai 26. toukokuuta 2015

Paistettuja perunoita Intiasta


Sain Suolaa ja hunajaa -blogin Jonnalta Intiasta tuotua mausteseosta nimeltä Roopak Zeera Aloo Masala. Länsimaalaisena en pystynyt päättelemään nimestä muuta kuin, että viimeinen sana viitannee kirkkonummelalaiseen taajamaan. Purkin takaetiketissä oli onneksi käyttöohje intialaisille paistetuille perunoille, jotka maistuivat loistavasti tähtianiksella maustetun ankan kanssa.

Jos juuri kyseistä mausteseosta ei omasta hyllystä löydy, voi vastaavaa jauhaa itse yhdistämällä jeeraa, korianterin siemeniä, kuivattua chiliä, fenkolin siemeniä, maustepippuria, neilikkaa ja melkein mitä vaan mitä sielu antaa myöden.


3 tl mausteseosta
1 dl vettä
1/ 2 kg pernoita
2 rkl (ankan)rasvaa
pieni punasipuli ohuelti lohkottuna
silolehtipersiljaa


Sekoita mausteseos veteen.

Pese ja kuori (tarvittaessa) perunat. Keitä ne melkein kypsiksi. Lohko pienet puoliksi ja suuret neljään osaan.

Kuumenna rasva valurautapannulla hyvin kuumaksi. Paista perunoita muutama minuutti. Kaada maustevesi pannulle ja jatka paistamista kovalla lämmöllä, kunnes neste on suurimmalti osin haihtunut.

Lisää punasipuli ja silolehtiopersilja.

1 kommentti:

  1. Meni vähän ohi naapuruston siis, mutta samassa pitäjässä sentään.
    Opin Intiassa, että ihan jokaiselle raaka-aineelle on oma huolellisesti sekoitettu masalansa. Samaa ei siis voi käyttää esimerkiksi kanalle ja perunalla. Menee siis taiteen puolelle, mutta aion kyllä testailla vähän ristiin noita mausteita. Menin vähän sekaisin siellä kaupassa...

    VastaaPoista