Aloita ruoan valmistus hankkimalla hedelmöityneitä ankanmunia ja hautomakone. Haudo munia kuukausi ja odota kuoriutumista. Jos haluat oikaista, voit ostaa ankanpojat valmiina.
Ruoki ankkoja päivittäin kesän ajan, kunnes ne kasvavat aikuisiksi. Jos ankat sattuvat lähtemään sinisorsan tai muun luonnonlinnun matkaan teille tietymättömille, palaa lähtöruutuun.
Valmiit ankat voi kyniä, jolloin maukas nahka säilyy, mutta todennäköisesti menettää omat hermot. Helpommalla ja nopeammin pääsee nylkemällä.
ANKKA
1 ankka1 rkl maustepippuria
1 rkl kanelia
2 rkl suolaa
2 dl vettä
SALDE
salaattiakorianteria
kevätsipulia
rasiallinen kirsikkatomaatteja
KASTI
1 limen mehu2 rkl oliiviöljyä
2 rkl miriniä
2 rkl sakea
1 tl suolaa
Hiero mausteet ankkaan. Paista vuoassa 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Kaada vuokaan kiehuva vesi ja peitä tiiviisti foliolla. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka haudutusta puolisentoista tuntia linnun koosta riippuen.
Puolita tomaatit ja laita pieneen vuokaan leikkauspuoli ylöspäin. Ripottele päälle suolaa ja oliiviöljyä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin vartti tai kunnes muuttuvat nahkeiksi.
Irrota ankasta lihat ja leikkaa sopiva määrä salaattiin. Laita loput syrjään ja keitä luista liemi seuraavaksi päiväksi/pakkaseen.
Kokoa salaatti, sekoita kastikkeen ainekset ja miksaa yhteen.
Perusteellista! Pitänee hiukan oikaista jos meinaa tätä kokeilla lähipäivinä :)
VastaaPoista