sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Salvialla savustettu lohi ja kikhernesalaatti

Tämä on erittäin monesti toimivaksi todettu ruoka. Lohen savustuksessa tein pientä kokeilua lisäämällä pihalta kuivia salvian oksia leppälastujen joukkoon. Sitä, tuliko kalaan tästä mitään sävyä, en ole ihan varma... Muuten kalassa ei ollut mukana muuta kuin mustapippuria ja suolaa.

Kikhernesalaatissa on oikeastaan kaikkia niitä aineksia, joista itse eniten pidän. Käytän tähän - niin kuin kaikkeen muuhunkin - valmiiksi keitettyjä kikherneitä purkista. Jostain syystä en ole lukuisista yrityksistä huolimatta saanut kuivista herneistä keittämällä yhtä hyvää lopputulosta.

Kikhernesalaatti

tölkki kikherneitä
reippaasti lehtipersiljaa
vähän vähemmän minttua
pari vartta kevätsipulia
tuore chili
puolikas punasipuli
noin puolikkaan sitruunan mehu
ripaus kanelia, paprikaa ja suolaa

oliiviöljyä

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Teemme huomenna saman, mutta taidetaan savustaa siikaa, jos sitä kaupasta saa.

    VastaaPoista
  2. Tein tätä samaa parilla lisukkeilla eilen vieraille. Rippeitä tuli syötyä tänään, joten viikon sisään tätä on meillä nautittu jo kolmesti.

    VastaaPoista