tiistai 23. kesäkuuta 2009

Lohi ja paistettu perunasalaatti

Todennäköisesti yksi yleisimmistä ruoista, joita tulee tehtyä, on paistettu kala ja salaatti. Syinä varmasti ovat ne, että ruoka valmistuu oikeasti hetkessä ja että ruokaa voi varioida miten tahansa. Paistetun kalan ja salaatin alle kun mahtuu aika monenlaisia juttuja.

Tällä kertaa aikaa meni enemmän, koska tein kalan ja perunat ulkona paella-pannulla. Pallogrillillä kun ei oikein millään saa tehtyä pikaruokaa. Lukuisista ohjeista ja omista kokemuksista huolimatta en esikeittänyt perunoita, vaan paistoin ne raakana. Jostakin syystä esikeittäminen tuntui tänään turhalta ja työläältä vaiheelta, joten olin vähällä kärsiä grillaajan perusvirheestä: päältä palaneesta ja sisältä raa'asta ruoasta. Vaikka vähän lämmön kanssa joutui temppuilemaan, oli lopputulos onneksi ihan syömäkelpoista.

lohta
savustettua paprikaa
jeeraa
suolaa

uusia perunoita
rucolaa
säilöttyä sitruunaa
rakuunaa

Mausta kala.
Lohko perunat ja esikeitä hetki.
Paista pannulla perunoita ja lisää kalat viereen sopivana hetkenä.
Sekoita salaatin ainekset ja lisää kypsät perunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti