torstai 17. syyskuuta 2009

Sanomalehtilohi

Olen tehnyt tätä yrtteihin ja sanomalehteen käärittyä kalaa monesti loppukesällä, kun pihasta voi leikata roppakaupalla villinä rehottavia yrttejä. Yleensä olen tehnyt kokonaista kalaa, mutta tällä kertaa käytin lohifilettä.

Ohje menee lyhyesti näin: Suolaa ja mausta kala. Asettele avatulle sanomalehdelle reippaasti tuoreita yrttejä. Laita kala yrttien päälle ja peitä kala yrteillä. Kääri lehti tiiviisti kalan ympärille, sido paketti paistinarulla, kastele lehti märäksi ja pistä grilliin. Paistoaika on aika lailla herran hallussa, koska kypsyyttä ei näe mistään. Loppuvaiheessa ainakin alaosa lehdestä on aivan hiiltynyt.

Käytin omassa paketissani salviaa, oreganoa ja rakuunaa. Yrttejä pitää olla aika paljon, koska pointtina on, että koko kala on ympäröity niillä, eikä siis koske sanomalehteen ollenkaan. Grillasin reilun puolen kilon filettä kolmisen varttia, ja kypsyys oli oikein hyvä. Kääreessä kala myös pysyy varsin hyvin mehukkaana. Yrttien maku imeytyi myös hyvin ja tasaisesti läpi kalan, muttei silti maistunut liian voimakkaana. Oikeastaan file toimi tällä tavalla tehtynä jopa kokonaista kalaa paremmin.

Lisukkeena teimme viimeiset härkäpavut (ja ne toiset, joiden nimeä en edes muista) voilla, ruohosipulilla ja persiljalla höystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti