tiistai 15. syyskuuta 2009

Artisokkapaprikapaella

Tarkoituksena oli tehdä paellaa taas pallogrillillä, mutta sää ei oikein suosinut ulkokokkausta, joten päädyin lieden ääreen ison kasarin kanssa.

Käytin ruoassa Lontoon-matkalla ostamiani kuivattuja espanjalaisia paprikoita. Paprikat olivat kuivattu kokonaisena, mutta olivat kuitenkin hiukan pehmeitä ja joustavia.

Poistin siemenet, revin paprikan paloiksi ja laitoin kiehuvaan veteen pehmenemään joksikin aikaa ennen ruokaan lisäämistä. Paprikat olivat varsin miedon makuisia (samanlaisia kuivattuja paprikoita myydään myös tulisina, eikä minulla ostaessa ollut tietoa, mitä olin hankkimassa) ja voisivat toimia hyvin vaikkapa tomattisessa kalakeitossa.

Liemenä käytin jokin aika sitten itse tekemääni kanalientä, joka syntyi melkein vahingossa. Olin ostanut kanan rintaleikkeitä, joista jostain syystä päätin tehdä fileitä tai paloja. Jäljelle jääneet luut keitin kasvisten kanssa kattilassa liemeksi ja pakastin sopivana vajaan litran kerta-annoksena.

2 kommenttia:

  1. Mitä artisokkaa käytät risotoissa ja paelloissa? Säilyke? Paella näyttää namilta.

    VastaaPoista
  2. Olen käyttänyt Figaron artisokkia peltipurkissa. Ovat kokonaisia päitä vedessä ja toimivat hyvin ruoanlaitossa. Ei siis niinkään antipasto-naposteluna.

    VastaaPoista