maanantai 19. lokakuuta 2009

Provencelainen lihapata

Kyllä harmitti.

Kaupassa oli tarjolla hirvestä vaikka mitä osia, muttei kuitenkaan mitään luullista lihaa. Ajatukseni kuitenkin oli tehdä pataa, enkä halunnut laittaa sinne sisäfilettä, joten tulin protestina ostaneeksi naudan etuselkää.

Lihojen kanssa padassa hautui vain sipulia, valkosipulia sekä yrttejä. Nesteenä oli luonnollisesti vähän punkkua.

Lisukkeena söimme voipapu-purjogratiinia, joka oli älyttömän hyvää. Pannulle pehmeäksi haudutetun purjon joukkoon lisättiin voipapuja ja pari pilkottua tomaattia. Joukkoon sekoitettiin pieni purkki ranskankermaa, suola ja pippuri. Koko hoito kipattiin vuokaan, päälle ripoteltiin korppujauhoa ja raastettiin juustoa. Sen jälkeen sitä paistettiin uunissa reippaat puoli tuntia.

Valitettavasti gratiinista ei tullut kuvaa. Ehkä se ei haittaa, sillä se kuului ruokalajeihin, jotka maistuvat paremmalta kuin näyttävät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti