keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Valkopapukeitto

Varasimme äskettäin pöydän Demosta taas perinteiselle joulunalusillalliselle. Viime kerralla (tai sitä edellisellä - kumma kun ei muista...) saimme taivaallista valkopapukeittoa, jonka vaahtomainen ja ilmava koostumus jäi mieleen.

Tuon muiston innoittamana kokeilin tehdä oman version kotona. Seuraavalla kerralla käytän kyllä punaisen maidon tilalla löysäksi vatkattua kermaa...

purkillinen luomuvalkopapuja
purjo
valkosipulin kynsi
tilkka oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria

punaista maitoa
tryffeliöljyä

Pilko purjo ja valkosipulin kynsi hyvin pieneksi ja kuullota pehmeäksi padassa. Lisää kypsät valkopavut ja soseuta sauvasekoittimella täysin sileäksi. Paseeraa keitto siivilän läpi takaisin pataan ja mausta.Vaahdota punaista maitoa espressokeittimen maidonvaahdottimella vaahdoksi. Sekoita maitovaahto keittoon varoen, annostele lautasille ja mausta tryffeliöljyllä.

4 kommenttia:

  1. Oih, se oli paras soppa ikinä! Etenkin se ihka ensimmäinen versio, jossa oli paahdettuja paprikoita pohjalla.
    Joskus tehtiin M:n kaa Demon poikien ohjeella sama soppa, ja hyvää siitäkin tuli, mutta ei tietenkään niiiiin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Voisikohan heitä pyytää tekemään sitä taas tänä vuonna.

    VastaaPoista