tiistai 23. helmikuuta 2010

Tomaattipapumuhennos ja fenkolimakkaraa

Tässä ruoka, jonka en mitenkään edes ajatellut päätyvän blogiin. Aiemmin itse tehdyille fenkoli-raakamakkaroille piti vaan keksiä joku höyste kaapista löytyvistä aineksista. Toisena kriteerinä oli, että vatsan piti täyttyä myös pelkästä lisukkeesta, kun kaikki eivät halunneet syödä pääruokana makkaraa.

Priimaa pukkasi, vaikka kuinka tavallista yritin! Kerrankin näin päin... Muhennos oli kertakaikkisen loistava, maukas ja halpa. Jännästi löysimme mausta sekä luumua että jouluisia aromeja. Ketsuppi toi ruokaan makeutta, joten annostelussa kannattaa olla varovainen.


oliiviöljyä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
vajaa tl jeeraa
vajaa tl korianterin siemeniä
1 tl chili-kaakao-mausteseosta tai molempia erikseen
laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria
ketsuppia
purkki tomaattimurskaa
purkki kidneypapuja


Leikkaa sipulit erikokoisiksi paloiksi: yksi aivan hienoksi, toinen ohuksi viipaleiksi ja kolmas reiluiksi lohkoiksi. Pilko valkosipulit. Kuullota sipuleita padassa oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Jauha jeera ja korianteri morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa pataan. Hämmennä ja paista vielä hetki.

Lisää loraus ketsuppia, tomaattimurska ja pavut. Anna hautua kannen alla aivan pienellä liekillä tunnista puoleentoista. Nestetilannetta kannattaa tietysti tarkistaa silloin tällöin.

4 kommenttia:

  1. oi, fenkolimakkaraa! maistoin moista yhdellä blogibrunssilla ja se oli Hyvää! mutta että vielä itse tehtynä.

    VastaaPoista
  2. Fenkolin ja makkaran ystävänä tuo on hyvä yhdistelmä. Mulla oli tuossa sekä ihan pieneksi pilkottua tuoretta fenkolia että kokonaisia fenkolin siemeniä.

    VastaaPoista
  3. tämä oli oikein hyvöö, vaikka etenimmekin ilman chiliä! kiitos ohjeesta!

    meillä kauniin värinen papumuhennos haarukoitiin leivitetyn naudankielen kera.

    VastaaPoista
  4. Kiva kun ohje toimi! Mulla onkin naudankieli vielä kokeilematta.

    VastaaPoista