lauantai 27. helmikuuta 2010

Siikaa, spelttiä ja fenkolisalaatti

Tuntuu, että viime aikoina lähes kaikki tekemäni ruoat ovat jotenkin muuttuneet matkan varrella alkuperäisistä suunnitelmista. Tällä kertaa olin tekemässä siialle chermoula-tyyppistä kastiketta, joka kuitenkin päätyi lavuaarista alas.

Speltit olivat jo hyvää vauhtia kiehumassa aiemmin testatulla ohjeella, kun kastiketta maistaessa totesin sen maistuvan kammottavasti pelkästään pistävälle valkosipulille. Mietin hetken, josko asiaa voisi jollain korjata. Ei voinut.

Jääkaapista kaivoin tilalle fenkolia ja kevätsipulia, joista keksin ihan hauskan lisukkeen perinteisten hölskytyskurkkujen hengessä. Tuli ihan hyvä ja raikas, vaikka itse sanonkin. Toisaalta fenkoli ja aniksen maut ovatkin aika lähellä omaa sydäntäni.

Oikeastaan on ihan hauskaa, että ruokaa tehdessä on myös tilaa sattumille. Näin niitä uusia juttuja syntyy...


puolikas fenkoli
kevätsipulin varsi
fenkolin siemeniä
valkoista balsamicoa
sokeria

Viipaloi fenkoli ja kevätsipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja laita kannelliseen rasiaan. Lisää fenkolin siemeniä, hyppysellinen sokeria ja pieni loraus valkoista balsamicoa. Ravista ainekset sekaisin ja anna tekeytyä jääkaapissa hetki - tai niin kauan kuin älysit varata aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti