perjantai 4. kesäkuuta 2010

Lasagne ilman uunia

Tässä varsin kevyt ja kesäinen versio perinteisestä lasagnesta. Muistan Markus Maulavirran tehneen legendaarisessa Kokkisota-ohjelmassa tämän kaltaisen ruoan. Annoksen nimi onkin ainut asia, mitä tuosta muistan, joten ohje tuli keksittyä ihan päästä.

Leikkasin kuusi tomaattia paksuiksi viipaleiksi ja paistoin niitä hetken aikaa pannulla oliivioljyssä, kunnes koostumus alkoi muistuttaa hiukan kastiketta. Mukaan pilkoin tuoretta ruohosipulia

Valkokastikkeen tein perinteisellä ohjeella: ruskistin voissa vehnäjauhoja ja vispasin joukkoon punaista maitoa. Maustoin kastikkeen suolalla, valkopippurilla ja muskotilla ja raastoin lopuksi joukkoon reippaasti parmesaania.

Kokosin annoksen suoraan lautaselle laittaen vuorotellen valkokastiketta, keitettyjä lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja ilmakuivattua kinkkua.

Keitettyjä lasagnelevyjä oli aika hankala käsitellä, koska ne meinasivat juuttua toisiinsa kiinni ja hajota. Valmistuksessa saa olla myös tarkkana, että kastikkeet ja pasta valmistuvat samaan aikaan, jotta valmis ruoka on lautasella lämmintä. Nyt ruoka tuppasi jäähtymään, ennen kuin sen ehti syödä loppuun. Hyvä idea olisikin lämmittää lautaset valmiiksi tai käyttää valmis annos nopeasti uunin kautta.

4 kommenttia:

 1. oi miten hieno idea! ilmakuivattu kinkku ei ole koskaan pahasta...

  tästä jää uupumaan kyllä se lasagnen rapsakanjuustoinen pinta, mutta eihän tämän toki tarvitsekaan olla samanlainen kuin uuniversionsa.

  VastaaPoista
 2. Milloinkohan ilmakuivattu kinkku tekee uuden tulemisen? Vuosia sitten kun se oli Suomessa uusi juttu, sitä käytettiin kaikkialla ja jokaisen lehden ohjeissa. Viime aikoina siihen on törmännyt tosi harvoin. Hyvää se silti on, vaikkei olisikaan niin muodissa...

  VastaaPoista
 3. Kiva idea joo, ja toisaalta, tästähän voisi kehitellä jonkun ruuan joka olisi tarkoituskin olla kylmä... Hm.

  VastaaPoista
 4. Hyvä haaste! Pastasta ei tule mieleen muita kylmiä ruokia kuin pastasalaatit...

  VastaaPoista